Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Visveiligheid als prioriteit    Roelof Schut

Visveiligheid is een aspect van de karpervisserij waar te weinig aandacht aan wordt besteed. Het gebruik van een goede onthaakmat en goed werkende loodclips wordt vaak benadrukt in artikelen, evenals het verantwoord gebruik van een voorslag en het maken van een verstandige haakkeuze. Ook op het vlak van visveilige systemen is er een grote sprong voorwaarts gemaakt. Roelof Schut beschrijft het baanbrekende en visveilige Heli-Gripter systeem.

1

Starten op een nieuw water    Léon Derksen

Het kiezen van een nieuw water is iets persoonlijks. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kies je een water dat het beste bij je past. Om een water goed te leren kennen, zal er immers een langere periode op dat water gevist moeten worden. Dat lukt alleen als we een goed gevoel hebben bij het bewuste water. Daarnaast spelen nog meer zaken een rol om een langere periode met plezier op een water te kunnen vissen. Léon Derksen beschrijft zijn aanpak van een nieuw water.

2

Hoe gastvrij is Nederland?    Mark Zelle

Ik zit voor de televisie en volg een programma over de gastvrijheid in Nederland. Het brengt me op een idee; in zes nachten wil ik evenveel provincies bevissen met iemand uit de betreffende regio. Naast wat gezelligheid hoop ik er ook iets van op te kunnen steken want iedereen vist anders en met ander materiaal. Het plan is gesmeed, ik download een kaartje van Nederland en plan een route.

3

Droom te koop    Wesley Lagaert

Iedere karpervisser droomt ervan om vanuit zijn tuin op karper te kunnen vissen. Wesley Lagaert verwezenlijkte deze droom en kocht een huis aan de oevers van het illustere Integra, een Belgisch syndicaatwater. In zijn relaas is te lezen hoe het eerste seizoen verliep en welke hoogte- en dieptepunten hij meemaakte.

4

De bijna 30 kilo van Peter Nys

Na enkele jaren van hectiek en minder leuke wendingen in het leven, breekt voor Peter Nys een periode van voorspoed en harmonie aan. Hij heeft het karpervissen weer fanatiek opgepakt en wordt daarin gesteund door zijn vriendin. De laatste jaarwisseling is nog maar pas achter de rug als Peter vertrekt voor een koude sessie. Hij heeft er zin in en als het gevoel goed is, dan gebeuren er vaak goede dingen.

5

Betaalwateren: Jonchery    Henk Dokter

Sommige wateren verdienen een tweede kans. In 2004 stonden Henk Dokter en zijn vismaat Jan voor het eerst aan de oevers van Jonchery. Het zou een visweek worden waarin de karpers paaiden. Hierdoor waren Henk en Jan de eerste twee dagen druk met het vangen van de ene karper na de andere om vervolgens de rest van de week de karpers voor hun bivvydeur te zien paaien. Dit jaar was het tijd voor een nieuwe poging.

6

Stap voor Stap…    Danny Fairbrass

Een paar weken geleden troffen we Danny Fairbrass aan langs de oevers van zijn azuurblauwe water. Al snel blijkt Danny bereid om een van zijn favoriete rigs van dit moment te tonen aan de lezers van Spiegel Magazine. Knoop mee met de Koning van de Onderlijn en ondervind waarom Danny voor deze rig kiest.

7

De leercirkel van de karpervisser    Willem Peters

Dat aas de diepgaande interesse heeft van Willem Peters is algemeen bekend. Deze keer gaat hij dieper in op ingrediënten uit zowel de hengelsportzaak als de supermarkt. Willem laat eens te meer zien dat je geen voedingsmiddelentechnoloog hoeft te zijn om goed aas te kunnen samenstellen.

8

Vakantievissen op Lac Serreire    Arjen Uitbeijerse

Dat er goede mogelijkheden zijn om met je vriendin de zomervakantie door te brengen aan het viswater laat Arjen Uitbeijerse zien. Samen met Jamie wist hij in het warme Frankrijk het nuttige met het aangename te combineren. Geniet van zijn reisverslag en de karpers die hij wist te vangen.

9

 

Nylon en nylon, een wereld van verschil    Dennis de Wilde

De talloze verkrijgbare soorten nylon maken dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Deze nylon lijnen hebben stuk voor stuk verschillende eigenschappen en voor- en nadelen. Wat is nu precies nylon en wat zijn die specifieke eigenschappen? Dennis de Wilde creëert duidelijkheid.

 10

Op recordjacht in België    Mark Pansar

In juni van dit jaar liet Mark Pansar de karpervisserij op zijn grondvesten trillen door met de vangst van een enorme spiegelkarper het Beneluxrecord te verbreken. Dat het vangen van een dergelijke monsterkarper niet gemakkelijk is, blijkt wel uit zijn verhaal. Mark neemt je mee bij zijn jacht op de grote spiegel die zijn leven als karpervisser lang heeft beheerst. In deze jacht laaien de emoties flink op en moet Mark ontgoochelende en moeizame momenten incasseren.

11

Rotary Letter    Nick Spiertz & Pascal Rijzinga

Vanwege de hoge hengeldruk zijn de karpers op veel wateren moeilijk vangbaar geworden. In karpertermen wordt dit dressuur genoemd en de meeste karpervissers die in karperputten en stadsvijvers vissen hebben hiermee te maken. Pro Line fieldtester Nick Spiertz gaat samen met Pascal Rijzinga – Starbaits teamlid en eigenaar van Karpervissersonline.nl – in op de vraag:   Hoe pak je het bevissen van kleine afgesloten dressuurwateren aan?

12

Spiegel Magazine Carp Clinic

Van 15 tot en met 21 augustus vond op Het Plashuis in Noorden voor de tweede maal de Spiegel Magazine Carp Clinic plaats. Net zoals vorig jaar werd de clinic een groot succes. Zestien jonge karpervissers van twaalf tot zestien jaar vertoefden onder deskundige begeleiding een week aan het idyllische water van Het Plashuis.

13 

 

Super Dumbells    Roderick Langeveld

De drang naar karper heeft controle over het op volle toeren draaiende brein van Roderick Langeveld. Je hoort hem nadenken over zijn visserij. Hij moet snel een nachtje aan de waterkant liggen want anders wordt hij gek. Roderick doet er alles aan om tijdens de maandagnacht te kunnen vissen.

14

 

 

England, here we come!    Joris Wauters

Joris Wauters besluit om in het voorjaar een keer niet naar het Franse landschap af te reizen maar een vistrip naar Engeland in te plannen. Met vismaat Lily Moonen wordt de trip zorgvuldig voorbereid en op 26 april 2009 gaan ze samen op weg voor hun eerste Engelse karperavontuur. Het wordt een bijzondere sessie waarin karpergeschiedenis wordt geschreven.

15

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner