Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Center Parcs De Huttenheugte    Roelof Schut

Karpervissers zijn altijd op zoek naar een bestemming waar ze een gezinsvakantie kunnen combineren met het vissen op karper. Dat is niet zo gemakkelijk als je zou verwachten. Nederland kent diverse vakantieparken, maar niet overal zwemmen karpers rond. Op bungalowpark De Huttenheugte zwemmen ze echter wel. In de late herfst nam Roelof Schut de proef op de som en vertoefde hij enkele dagen op een van de mooiste vakantieparken van Nederland: bungalowpark De Huttenheugte.

1

Pionieren in de Alpen    Mark Hofman

In de vorige editie van Spiegel Magazine beschreef Mark Hofman zijn start op de Alpenmeren en de vangst van enkele kapitale vissen. In de komende delen zal blijken dat pionieren op onbekende wateren niet altijd even gemakkelijk is. In dit deel zal Mark ingaan op het tactische deel van zijn visserij in de Alpen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wijdt hij uit over aas en voerstrategieën.

2

Nutrabaits competitie

Nutrabaits is op zoek naar een nieuwe consultant en daarvoor kun jij je kandidaat stellen. Volg de onderstaande procedure en maak kans op een LEVENSLANG sponsorcontract van Nutrabaits!

3

Spring is in the air    Marc Westenberg

De donkere wintermaanden liggen gelukkig achter ons. De natuur is opnieuw tot leven gekomen en her en der zijn de groene lentetinten alweer waar te nemen. De vogels beginnen territoriaal gedrag te vertonen en de zon laat zich af en toe behoorlijk gelden. Als Marc Westenberg een rondje loopt om een van zijn favoriete wateren, springt er plotsklaps een machtige schubkarper uit het water. De waterverplaatsing die tot stand komt is imponerend en geeft de gebeurtenis extra kracht. Nu weet Marc het zeker; het voorjaar is begonnen!

4

Loon naar werk    Reggie Bruinsma

Reggie Bruinsma trekt er geregeld op uit om de karpers achter de schubben te zittenen zoonlief Lewis vergezelt hem vaak tijdens deze jacht op groot wild. Reggie is niet iemand die altijd op dezelfde manier vist of zich alleen maar focust op de grootste vissen van het water. Tijdens de afgelopen seizoenen bleek nog dat het continu aanpassen van je techniek en tactiek zijn vruchten blijft afwerpen. Lewis speelde hierin een sleutelrol.

5

Betaalwateren: Domaine de Boux    Bas van Klaveren
Als puisterige puber verslond Bas van Klaveren alle karperliteratuur. Een speciale voorliefde had hij voor de schrijfsels van Alijn Danau. Deze karperpoëzie trok Bas naar de waterkant en liet hem niet weer los. Alijn schrijft in een van zijn boeken over ‘Boux Belles’, de mooie inwoners van Domaine de Boux. Bas had nooit durven dromen dat hij jaren later hetzelfde water zou bevissen en ook nog eens zou vertegenwoordigen met zijn visreisbureau, dat zich richt op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.

 

6

Spiegel Newzzz

7

Onbekend maakt onbemind?    Bart Haaring

In Frankrijk is het niet allemaal goud wat er blinkt. De succesverhalen hoor en lees je vaak, maar veel vaker gaat het niet zoals het zou kunnen gaan. Je kunt je hier echter op instellen en bovendien moet je beseffen dat het vissen op karper meer is dan het vangen van een karper. Bart Haaring en zijn vismaat vertrokken voor een lange sessie naar Frankrijk. De sessie werd goed voorbereid, maar desondanks liepen de heren tegen allerlei onverwachte zaken aan. Het plezier was er echter niet minder om.

8

Tijgernoten unplugged Mat Woods

Een tijgernoot. Twee presentaties. Meer aanbeten. Dat klinkt goed? Lees het verhaal van Avid Carp’s consultant Mat Woods.

9

Het krieken van de lente    Vik Debouvere

Buiten vriest het dat het kraakt en bij Vik Debouvere kraakt het ook van binnen. Zijn gewrichten doen pijn en de staat van zijn zenuwstelsel is aan een vrije val begonnen. De hersenen van Vik hunkeren naar genot en warmte en dat wordt gevonden tijdens regelmatig saunabezoek. Met volle teugen geniet hij van de warmte, die door zijn lichaam wordt opgezogen als een spons. Op dat moment van weldadigheid, sluipen de karpergedachten de hersenen van Vik binnen. Deze gedachten geven hem een extra warm gevoel en doen hem hunkeren naar het voorjaar.

10

In hogere sferen    Mark Noorman

Met een degelijke overwinning op Slowakije plaatst het Nederlands voetbalelftal zich eind juni voor de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika. De magische rentree van Robben maakt dat Oranje zich niet kansloos hoeft te voelen voor de aanstaande kraker tegen Brazilië. Ondanks dit spannende vooruitzicht vertrekt Mark Noorman, op de speeldag, naar Abbey Lakes in Noord-Frankrijk. Het in tenslotte mogelijk om de wedstrijd in het clubhuis te kijken en de kans op een paar zomerse biggen wil Mark niet aan zijn neus voorbij laten gaan.

11

Voorjaarskriebels    Nico Vereecken

De winter eindigde pas op 21 maart, maar bij Nico Vereecken is de winter al ten einde als de eerste mooie dagen van het jaar zich manifesteren, ook al is dat in januari of februari. Als de temperaturen weer boven nul komen en er na de lange duistere dagen eindelijk weer een zonnetje tevoorschijn komt, dan wordt Nico overvallen door een speciaal gevoel. Het is dat gevoel dat alle karpervissers kennen… Voorjaarskriebels!

12

Op bezoek bij Shimano

13

Vakantievissen: Les Allicourts    Richard Elbersen

Aan het begin van het jaar maken veel gezinnen nieuwe vakantieplannen voor de aankomende zomervakantie. Ook Richard Elbersen vroeg zich af waar hij met zijn gezin de zomervakantie zou doorbrengen. Hij wilde graag vissen, maar moest ook rekening houden met de wensen van zijn vrouw en kinderen. Na veel zoeken, wikken en wegen, viel de keuze op camping Les Allicourts in Frankrijk.

14

Het maken van boiliepasta    Elliott Gray

Tijdens een moeilijke winterperiode, waarin weinig karperaanbeten te ontlokken waren, kwam Elliott Gray op het idee om boiliedeeg te maken. Al snel bleek dat een schot in de roos en verschillende karpers zagen alsnog de binnenkant van zijn landingsnet. Tegenwoordig gebruikt Elliott geregeld boiliedeeg, ook in de warmere maanden van het jaar. Ontdek hoe eenvoudig het maken van deeg is.

15

Beasting op de rivier, het slot    Bart Douma

Ondanks dat de motivatie van Bart Douma en Phil Cottenier afneemt om nogmaals een najaar te draaien op de Maas, kiezen ze er in 2009 opnieuw voor om aan de slag te gaan op deze rivier. Ze zijn nog niet klaar op het ‘berenstuk’ en besluiten om zich daar volledig op te richten. Ze kennen het potentieel van dit stuk inmiddels, maar ook de vele moeilijke kanten. Vooral het gebrek aan interessante en bereikbare stekken vormen een immens probleem, maar ook de hoge kademuren behoren tot de zaken waar Bart en Phil niet gelukkig van worden.

16

Rotary Letter    Rainbow Lake special

In deze Rotary Letter wijden niemand anders dan Alijn Danau en Arjen Uitbeijerse uit over het wereldberoemde commerciële karperwater Rainbow Lake. Beide heren bezoeken het water regelmatig en geven antwoord op de vele vragen en onduidelijkheden die veel karpervissers hebben over Rainbow. Tevens vertellen Alijn en Arjen over hun ervaringen en hun aanpak op de verschillende stekken van dit Zuid-Franse visparadijs.

17

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner