Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Vissen op afstand    Wesley Lagaert

Waarom zoeken we onze heil steeds verder uit de oever? Ligt het opgesloten in onze genen om steeds verder te willen werpen dan andere karpervissers? Is het haantjesgedrag en bepaalt het onze status als afstandsvisser? Volgens Wesley Lagaert speelt dit allemaal geen rol en heeft het te maken met de reglementen die op sommige wateren gelden. Wil je namelijk enkele extra vissen vangen, dan moet je het zoeken op plekken waar anderen niet vissen.

1

Wat een start!    Marco Celosse

Tijdens het pakken voor de zomervakantie naar Turkije wordt Marco Celosse gebeld met de vraag of Danny Wildschut en hij zin hebben om een week te vissen op het befaamde Rainbow Lake. Veel tijd om na te denken krijgen ze niet, dus ze moeten snel beslissen. Ondanks dat de trip samenvalt met de poulewedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal heeft Marco niet veel bedenktijd nodig.

2

Bottoms up!    Rick Warren

Gezien de enorme populariteit van fluoro pop-ups, is de snowman presentatie niet meer weg te denken uit de karpervisserij. Het is misschien wel een van de meest gebruikte aaspresentaties van dit moment. Dat een ‘snowman’ succesvol is, wordt door iedereen wel onderkend. Toch heeft deze aaspresentatie ook nadelen; onderwaterbeelden hebben dat aangetoond. Rick Warren geeft advies.

3

Duitse polderwateren    Nils Thönnes

Polderwateren vind je ook in Duitsland en Nils Thönnes vist al vijf jaar op deze wateren. In deze periode ving hij veel karpers en verzamelde hij een grote hoeveelheid informatie. De ervaring die hij heeft opgedaan is onbetaalbaar en twee sessies zijn hem extra goed bijgebleven.

4

Spiegel Newzzz

5

Interview met Ernesto Kamminga

Ernesto Kamminga is een voormalig muskus- en beverrattenbestrijder en tegenwoordig is hij werkzaam als media editor bij Korda. Als karpervisser is hij zeer gedreven en beschikt hij over een grote visdrang. Hij zal al het mogelijke – binnen normale grenzen – doen om succesvol te zijn. De afgelopen decennia boekte Ernesto veel successen op de wateren waar hij viste. Redenen genoeg om hem aan een interview te onderwerpen.

6

Hollands Glorie    Stephan Zegwaard

‘Frankrijk, land van grote karpers’ luidt de titel van het boek van de bekende Franse Hollander Leon Hoogendijk. Het is een feit dat er in Frankrijk grote karpers rondzwemmen, maar ook in andere oorden is genoeg grote vis te verschalken. Bestemmingen als Italië, Marokko en zelfs Zuid-Afrika passeren met enige regelmaat de revue. Soms lijkt het wel alsof ons eigen land totaal vergeten wordt. Stephan Zegwaard vindt zijn geluk nog steeds in het mooie Nederland.

7

Pro Line fieldtester competitie

8

Aan een zijden draadje    Albertino Beunk

Toen Albertino Beunk dit artikel schreef, vroor het dat het kraakte en lag Nederland onder een dik, wit laken van sneeuw. Koning Winter was gearriveerd en liet dat merken. Albertino dacht terug aan het afgelopen seizoen en werd herinnerd aan de mooie, maar ook minder mooie momenten. Vreugde en verdriet hingen samen aan een zijden draadje. Twijfeling, illusies, vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar en riepen vragen op. Albertino zocht naar ondergesneeuwde oplossingen.

9

Zig rigs    Kevin Nash

Als Kevin Nash op veertig jaar karpervissen terugkijkt, ziet hij dat er één gegeven steeds terugkomt. Telkens als er een nieuw en goed vangend aastype, systeem of onderlijn werd gebruikt, dan sprong Kevin op die trein. Vervolgens verslechterden de resultaten weer en daaruit trok hij de conclusie dat een revolutionaire techniek alleen maar revolutionair is, als deze voor de eerste keer wordt toegepast.

10

Interactieve voerplekken    Leon Hoogendijk

In dit artikel behandelt Leon Hoogendijk de positieve interactieve werking tussen voerplekken. Al in de jaren tachtig werd hij met dat fenomeen geconfronteerd. Leon heeft daar nog maar zelden over geschreven en in de karperliteratuur kom je dit onderwerp sowieso nauwelijks tegen. Als je het principe ervan begrijpt en in de praktijk kunt brengen, kun je er op veel wateren een groot voordeel uithalen.

11

Betaalwateren    Etang de la Livardière: Jeroen Albers

De eerste week van oktober staat voor de deur en Jeroen Albers heeft alle noodzakelijke voorbereidingen voor de visvakantie getroffen. Om extra transportruimte te creëren is zelfs de achterbank van de auto eruit geschroefd. Vriendin Wendy’s uitrusting en de honden kunnen nu zonder problemen mee naar Etang de la Livardière.

12

Hit the ditch    Christian Kessler

Als hij niet aan de universiteit studeert, bezoekt Christian Kessler graag zijn ouders. En als hij bij hen logeert, probeert hij altijd een paar sessies te vissen op de oude, geheimzinnige kanalen in de omgeving. Het zijn kanalen zoals ze ook te vinden zijn in het noorden van Nederland en Duitsland en ze bieden een grote uitdaging aan de serieuze karpervisser. Christian neemt ons mee op zijn avontuur.

13

PVA zakje met een verschil    Andy Maker

Andy Maker is voormalig Brits kampioen karpervissen en maakt deel uit van het nationale team. Spiegel Magazine vergezelde hem aan de waterkant waar hij interessante zaken te melden had over het gebruik van een pva zakje.

14

Quest for the Queen    Bart van den Hurk

Het najagen van een bijzondere karper is wat Bart van den Hurk het meeste boeit. Lang niet elke vis pompt extra bloed door zijn lichaam, maar er zijn uitzonderingen. Een aantal jaren geleden maakte hij voor het eerst kennis met een karper waarop hij instant verliefd werd. Het was een foto van de grote rijen van The Great Lake die in de armen lag van Kristof. Deze vis – bekend als ‘The Queen’ – deed het hart van Bart sneller kloppen.

15

Naast al deze artikelen en rubrieken is er nog veel meer te lezen in Spiegel Magazine 36. Net als in de vorige edities zijn er, voor de abonnees, weer enkele prachtige prijzen te winnen. Spiegel Magazine 36 verschijnt half augustus 2012.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner