Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

0cover 

De Eglehemvijver    David de Pauw

De afgelopen twee jaren viste David de Pauw op een keihard Belgisch circuitwater dat luistert naar de naam ‘De Eglehemvijver’. Op dit water zwemmen monumenten die luisteren naar namen als ‘Buffel’, ‘Citroen’ en ‘De prachtige gouden dame met pekzwarte schubben’. De laatstgenoemde karper staat bovenaan het verlanglijstje van David.

 1

De helft is dubbel zoveel    Uwe Steffen

De helft is dubbel zoveel. In deze uitspraak zit veel waarheid. Getalsmatig is de helft van iets nog altijd meer dan niets. In relatie tot voeren klinkt dit interessant. Slechts de helft voeren en dubbel zoveel bereiken? Boilies zijn behoorlijk duur, dus dit klinkt zeer aanlokkelijk. Uwe Steffen verduidelijkt deze stelling.

 2

Interview met Dion Raven

Raven Fishing & Outdoor is de grootste winkelketen in de Benelux en bekend terrein voor veel karpervissers. Wat veel mensen niet weten, is dat Raven een groot deel van haar producten zelf ontwikkeld en veel van deze producten exporteert naar winkels en groothandels in de hele wereld. Tevens is het interessant om te weten hoe dit grote concern tot stand is gekomen. Kortom, het is de hoogste tijd voor een uitgebreid interview met directeur Dion Raven.

 3

Feedback    Mark Breedveld & Joachim Stelma

April is koud en het blad komt maar moeizaam aan de bomen. Desondanks hebben Mark Breedveld en Joachim Stelma er vertrouwen in en rijden zij ’s avonds richting Frankrijk voor de eerst vistrip van het jaar. De veel te volle auto zakt bijna door zijn voegen, maar onderweg horen de vismaten dat Bayern München Real Madrid uitschakelt in de Champions League. Dat is een mooi begin!

4

Terugblik in de toekomst    Hans Hellendoorn

Nagenoeg elke dag ziet of hoort Hans Hellendoorn zijn elfjarig buurjochie Menno op zijn fietstractor met bolderkar voor zijn huis langs stuiteren. De kar is gevuld met een vistas, onthaakmat, stoeltje, schepnet en een opgetuigde werphengel. Met ferme trappen slingert Menno de pedalen in het rond om na school zo snel mogelijk de plaatselijke vijvers met een bezoek te vereren. Het is alsof Hans zichzelf ziet rijden…

5

De juiste plek    Steve Briggs

Wij weten allemaal dat er op elk water plekken zijn waar de karpers graag azen en plekken die ze lijken te mijden. Het is een vast onderdeel van de karpervisserij waarmee wij moeten omgaan. In 1970 zei de befaamde karpervisser Jack Hilton al dat er aasplaatsen zijn met slechts een diameter van dertig centimeter. Vroeger had Steve Briggs geen idee wat daarmee werd bedoeld, maar in de jaren die volgden leerde Steve veel bij!

6

Up North    Nick Beuvink

De afgelopen twee jaren stonden voor Nick Beuvink in het teken van ontdekken, genieten en het vangen van de nodige karpers. Hij ging voorbij aan ‘het principe van de kilo’s’ en koos bewust voor de schoonheid die Nederland te bieden heeft. Dit verhaal heeft Nick geschreven voor genieters, puristen en pioniers.

7

Pro Line Fieldtester competitie

8

Spiegel Newzzz

9

Wintertactiek    Mario Taal

De winter is een periode waarin de meeste karpervissers hun uitrusting opbergen tot het moment waarop de temperaturen weer oplopen en de lente haar intrede doet. Een select groepje gaat de uitdaging van het wintervissen wel aan, omdat de kans op een grote karper aanzienlijk is. Voor Mario Taal is dat de reden om de hengels zo lang mogelijk uit het spreekwoordelijke vet te houden.

10

Outtake boek Alijn Danau Duitsland, het zal me worst wezen!

Op karperbeurs Carp 2013 wordt ‘Het Heilige Beest’ officieel gepresenteerd. De verwachtingen rondom dit nieuwe boek van Alijn Danau zijn hooggespannen, maar de reacties van insiders liegen er niet om. Ook de redactie van Spiegel Magazine mocht stiekem al wat bladeren in de pennenvrucht. Zoals in zijn vorige drie boeken is de auteur scherp, grappig, pakkend, poëtisch en romantisch. Ervaar het echter zelf bij het lezen van deze voorpublicatie uit ‘Het Heilige Beest’.

11

Feest aan de Rhône    Jan Brauns

Jan Brauns is de eigenaar van aasfirma Naturebaits en vist graag in Frankrijk. In dit artikel maakt hij je deelgenoot van een uitzonderlijk goede sessie aan de koningin van de Franse rivieren: de Rhône. Wat hij meemaakte in gezelschap van vismaat Andreas grenst aan het ongelofelijke en is nauwelijks te bevatten. Lees hoe Jan zijn droom waarmaakte!

12

Domaine de Pimprez    Marc Westenberg

Op slechts 395 kilometer van Utrecht ligt – midden in het glooiende landschap van Picardië – het mooie Domaine de Pimprez. Dit complex bestaat uit drie meren met een oppervlakte van respectievelijk elf, zes en vier hectare. De meren zijn omgeven door bomen en riet die schuilmogelijkheid bieden aan zangvogels en ander wild. Ondanks dat de meren totaal verschillend van karakter zijn, ademt het hele domein de ambiance van het Franse land.

13

Nachtelijke prikacties    Mark Pansar

Het is acht uur ’s morgens en de wekker laat dat vervelende wektoontje horen. Een nachtelijke blank geeft Mark Pansar ongelijk in zijn keuze. Met een wazige blik stapt hij nog even in het waadpak om de balans op te maken, maar het bijgevoerde aas ligt er nog onaangeroerd bij. Al zijn hoop was gevestigd op het groepje karpers dat hij eerder nog heeft zien foerageren in deze zone. Het tij zal vast wel keren!

14

Dr. Depth    Arjen Uitbeijerse

De technologie rondom dieptemeters is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Modellen die een aantal jaren geleden tot de ‘top of the range’ behoorden, zijn in een sneltreinvaart enorm verbeterd of vervangen door veel uitgebreidere versies. In de snoekbaars- en snoekvisserij springen vissers snel in op dergelijke veranderingen omdat beseft wordt hoe belangrijk dergelijke aanpassingen kunnen zijn. In het karpervissen houden veel vissers zich vast aan gedateerde dieptemeters van vijf of zelfs tien jaar oud. Een algemene opvatting van ons is dat een simpele dieptemeter volstaat, omdat wij karpervissers dieptemeters slechts beperkt nodig hebben. Klopt dit wel?

15

Net als in de vorige edities zijn er, voor de abonnees, weer enkele prachtige prijzen te winnen.

16

Naast al deze artikelen en rubrieken is er nog veel meer te lezen in Spiegel Magazine 39. Spiegel Magazine 39 verschijnt begin februari 2013.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner