Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

 cover

Hollandse nieuwe Hans van den Brink

In het tijdperk waarin Rainbow Lake, immense Alpenmeren en Hongaarse honderdponders centraal lijken te staan, lijkt Hans van den Brink het gevoel met de realiteit soms kwijt te raken. Hij is verre van vies van het vasthouden van een druipend zwijn met weinig schubben, maar is het karpervissen een vleesrace met als einddoel de grens van vijftig kilo? Hans bevist ook wel eens een commercieel water en daar is in zijn ogen helemaal niets mis mee, zolang ze verantwoord worden beheerd. Het gaat hem echter te ver om jezelf vast te pinnen op een stek in de hoop dat die grote karpers die week langskomen.

 1

Openbaar water in Frankrijk voor beginners Sander van Kooten

Duizenden Nederlandse en Belgische karpervissers beproeven jaarlijks hun geluk in Frankrijk. Vaak wordt er gekozen voor een betaalwater, maar Sander van Kooten vindt de openbare Franse wateren toch mooier. Ze bieden prachtige natuur, veel avontuur en prachtige karpers. Wat wil je nog meer? Veel karpervissers weten niet hoe ze moeten beginnen op dergelijke wateren en daarom helpt Sander een handje mee.

2

Nieuwe start aan de Lage Vaart André Piters

Op zesjarige leeftijd ving André Piters zijn eerste vis: een voorn. Vervolgens heeft hij op veel vissoorten gevist, met name op het zoute water. Hij maakte er zelfs carrière en viste diverse wereldkampioenschappen voor Nederland. In de afgelopen dertig jaar was André dan ook niet veel te vinden aan het binnenwater. Hij moest eigenlijk niet veel hebben van het hedendaagse karpervissen en dat terwijl hij in de provincie Flevoland woont. Toch kan een balletje vreemd rollen…

3

Lago di Alberti Saron Debets

Het is vrijdagmiddag en voor Saron Debets en zijn vismaat Pieter begint de herfstvakantie. De afgelopen tijd hebben ze continu de weerberichten in de gaten gehouden. Waar zijn de voorspellingen het meest gunstig? Tot op het laatste moment hebben ze gewacht met het maken van een definitieve keuze. Een paar dagen voor hun vertrek is het duidelijk: de reis gaat naar Italië!

4

Beetindicatie Lewis Porter

Lewis Porter is een karpervisser die extreem goed nadenkt over elk aspect van de karpervisserij. Deze keer legt hij gedetailleerd uit hoe wakers het beste gebruikt kunnen worden. Elke situatie vraagt om een andere instelling en als Lewis de juiste keuze maakt, zullen er meer karpers in het landingsnet terecht komen.

5

Betaalwateren: Bluewater Lakes Erwin ‘Darwin’ Lecluyze

Erwin ‘Darwin’ Lecluyze is met Eddy Sterckx aan het vissen als Bart van den Hurk hen komt bezoeken. Bart heeft net een sessie op Bluewater Lakes achter de rug en heeft daar tien karpers gevangen, waarvan twee veertigers van respectievelijk 22,6 en 23,3 kilo. De interesse is gewekt en er worden gelijk plannen gemaakt voor een sessie op Bluewater Lakes met enkele testvissers van Team Pro Line. Vanwege diverse afzeggingen zijn het enkel Bart en Darwin die er zullen vissen.

6

De obstakel rig Ronald van Bruggen

Over onderlijnen is al veel geschreven, maar zelfs een ‘top rig’ is niet geschikt voor elke situatie. Ronald van Bruggen heeft al veel verschillende onderlijnen gebruikt in diverse situaties. In dit artikel wijdt hij uit over een rig die prima is in te zetten voor het vissen nabij obstakels.

7

The wind cries ‘Mary’ Mario Winnekes

Sinds vijf jaar vist Mario Winnekes uitsluitend op een overzichtelijk, maar extreem moeilijk dressuurwater waar een van de grootste karpers ter wereld zijn rondjes zwemt. Daarbij wordt hij begeleid door muziek van de legendarische gitarist Jimmy Hendrix. Het nummer ‘The Wind Cries Mary’ past perfect bij de jacht die Mario maakt op zijn targetvis.

8

Domein Puyenbroeck Geert Bauwens

In Oost-Vlaanderen, tegen de Nederlandse grens, ligt provinciaal domein Puyenbroeck. Het is gelegen in een prachtige groene omgeving bij Wachtebeke en het water is in medebeheer van de Vereniging van Belgische Karpervissers. Hierdoor is er veel ten goede gekeerd voor de karpervisserij. Zo mag er van twee uur voor zonsopkomst tot twee uur na zonsondergang worden gevist en mag er vanaf oktober tot april worden gevist op de eerste roei- of bootjesvijver. Geert Bauwens vist graag op Puyenbroeck en heeft er zitting in de visserij beheerseenheid.

9

Voorjaarstips Stefan Möllmann

Het voorjaar is een van de mooiste jaargetijden. De natuur begint te bloeien en met de stijgende watertemperatuur neemt de activiteit van de karpers toe. Omdat de vissen na de lange winter weer op voedseljacht gaan, nemen de vangkansen toe. Wees je er echter van bewust dat de vissen nog zeer passief kunnen zijn, want echt warm is het water nog niet. Bovendien kunnen wisselvallige weersomstandigheden een streep door de rekening trekken. Zo kan een hagelbui ervoor zorgen dat de karpers weer traag worden en opnieuw wintergedrag gaan vertonen. Stefan Möllmann heeft enkele interessante voorjaarstips.

10

Haakkeuze Alain Servaes

In Spiegel Magazine passeren veel technische onderwerpen de revue, maar de haakkeuze is nog niet zo vaak aan bod geweest. De haak is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van onze karperuitrusting en vormt de verbinding tussen visser en vis. Alain Servaes maakt logische keuzes in binnen- en buitenland.

11

Spiegel Newzzz
12
Het voorjaar komt eraan! David Wouters

Sinds enkele jaren houdt David Wouters een ‘winterstop’ van midden december tot eind februari. In deze periode vist hij slechts sporadisch een korte sessie, hoofdzakelijk omdat het wintervissen veel charme met zich meebrengt. Het effectieve vissen en de bijbehorende voorbereiding staan echter op een laag pitje. David heeft zijn gedachten al bij het voorjaar.

13

Schatten van eigen bodem Nout Wolters

Nederland, een klein landje met prachtige wateren. Overal zwemmen prachtige vissen hun rondje en deze karpers zijn goudstukken die zijn verspreid over het hele land. Toch kan het behoorlijk lastig zijn om een van die schatten te veroveren, want er zijn veel karpervissers die allemaal een schatkaart hebben. Nout Wolters is ook schatgraver en heeft zijn route uitgetekend.

14

Canadese kracht Daniël van Dijk

In de afgelopen jaren heeft Daniël veel verre landen belaagd met zijn hengels. Op zijn lijstje ‘grensoverschrijdende avonturen’ staat inmiddels ook Canada genoteerd. Een extreem groot land met ongekende mogelijkheden op het gebied van karpervissen. Giga rivieren, meren als binnenzeeën, met vele krachtige karpers.  In 2009 was de eerste trip. Leef mee met enkele hoogte- en dieptepunten.

15

Alle abonnees ontvangen bij SPM40 de ruim 60 minuten durende dvd Lago di Alberti GRATIS

cover-dvd-example

Naast al deze artikelen en rubrieken is er nog veel meer te lezen in Spiegel Magazine 40. Spiegel Magazine 40 verschijnt half april 2013.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner