Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

 Cover 43

 

Boerengroentesoep

Nick Beuvink

Ergens in de Twentse landerijen ligt een boerderijtje. Daar woont een wijze oude vrouw die vroeger veel adviezen aan Nick Beuvink heeft gegeven. Op zondagmiddag ging hij altijd naar oma voor een kop overheerlijke groentesoep. Inmiddels is Nick groot gegroeid en krijgt hij de kans om zelf over groentesoep te verhalen. Zijn groentesoep is natuurlijk de groentesoep waarin de karpers zwemmen. Nick neemt ons mee op een rondje langs het water met de penhengel en een dobber.

 

sp-43 06-07

 

Was vroeger alles beter?

Nikki Menken

Oude, brommende mannen zeggen regelmatig dat vroeger alles beter was. Nikki Menken is absoluut geen humeurige kerel, maar ook hij denkt regelmatig terug aan vroeger. Toen viste hij voor schooltijd nog even met de korst en kwam hij stinkend naar karper in de klas. Vervolgens dacht hij de hele dag aan slurpende karpers. De juf snapte er weinig van. Nikki genoot van die intense beleving en daarom keerde hij dit jaar terug naar zijn roots.

 

sp-43 16-17

 

 De laatste meters

Mario Taal

De laatste meter van de lijn is een belangrijke schakel van de karpervisserij. Menig karpervisser overhit zijn brein met het nadenken over dit onderdeel. Mario Taal wil de karpers geen enkel besef geven van het gevaar dat op de loer ligt. Rondom zijn haakaas moet alles er natuurlijk uitzien, zodat hij zelfs de gewiekste vis kan vangen.

sp-43 22-23

 Stap voor stap

Angletec Dynamic Lead System

De evolutie van loodsystemen is in het afgelopen decennium naar ongekende hoogten gestuwd. Onlangs werd het Dynamic Lead System gelanceerd door Angletec en dit is waarschijnlijk het meest innovatieve loodsysteem ooit. Alleen dat is al genoeg om verdeler Dennis de Wilde (Wild Catch) eens aan de tand te voelen.

sp-43 28-29

 

 Betaalwateren: Alberts Lake

Arjen Uitbeijerse

In centraal Frankrijk – vlakbij het plaatsje Viennay – ligt het merencomplex Lac de Viennay. Dit complex bestaat uit Busters Lake en Alberts Lake. In deze editie van de betaalwaterrubriek bezoekt de redactie Alberts Lake.

sp-43 30-31 

Winter op Cassien

Steve Briggs

Fantastische karperwateren komen en gaan om verschillende redenen. Het nieuws dat nachtvissen op Lac de Saint Cassien wellicht verboden gaat worden, sloeg echter in als een bom. Steve Briggs bevist Cassien sinds 1986 en toen in 1994 het nachtvissen op Cassien werd toegestaan, begon hij met het vissen van wintersessies. In totaal vierden Steve en zijn vrouw Joan vijftien keer Kerstmis aan de oevers van dit legendarische Franse stuwmeer.

sp-43 44-45

Drijvend aas en flavours

In de warmere maanden kunnen karpers extreem actief zijn in de bovenste waterlagen van veel afgesloten wateren, riviertjes en kanalen. Dit biedt de karpervisser een extra mogelijkheid om zijn of haar geliefde vis te belagen.

 

sp-43 52-53

 

Instant succes

Mike Gamerslag

Mike Gamerslag heeft een drukke baan en heeft meestal geen tijd om van tevoren te voeren. Volgens hem is dat ook niet noodzakelijk om karpers te vangen. Hij bevist instant diverse wateren en is daarbij opvallend succesvol. Het doel van Mike is altijd om zo snel mogelijk beet te krijgen.

sp-43 54-55

 

Onze passie voor karpervissen

Bianca Venema

Haar eerste karperervaring had Bianca Venema toen ze nog maar acht jaar oud was. Het hart bonkte in haar keel toen ze een grote, krachtige vis had gehaakt aan de vaste hengel. Ze probeerde de vis binnen te halen, maar uiteraard lukte dat niet; het materiaal was te licht en het tuigje werd verspeeld. Die eerste ontmoeting met een karper heeft enorme indruk gemaakt op Bianca. Haar liefde voor karpervissen was geboren.

sp-43 60-61

 Extreem ver werpen

Terry Edmonds

Ongeveer acht jaar geleden dacht Terry Edmonds: “Ik moet die karpers bereiken!” De beste manier om ver werpen te leren, was meedoen aan een werpcompetitie en dat deed hij. Zijn eerste worp was 135 meter ver, maar dat was met zeevismateriaal. Geen geweldig resultaat dus. Een half jaar later was zijn persoonlijk record al opgeschroefd naar 238 meter.

sp-43 66-67

 Dubbele gevoelens aan de turfput

Vince Boone

Na de doelstelling van het vorige water te hebben behaald, neemt Vince Boonen zijn lijstje met wateren nog eens door. Zijn aandacht gaat uit naar een behoorlijk moeilijk openbaar water. Het bestand bestaat uit ongeveer vijfenzestig karpers die de onthaakmat al kennen. Wegens het opheffen van het nachtvisverbod is het zeer druk, waardoor er zelden vis wordt gevangen. Vince neemt de uitdaging aan, maar wordt op keiharde wijze geconfronteerd met vissers die geen respect tonen voor de karpers.

sp-43 72-73

 

De Nederlandse Maas

Charith Pathiranage

Dat het vissen op grote stromende wateren helemaal zijn ding is, weet Charith Pathiranage al op jonge leeftijd. De ogenschijnlijk ontembare karpers en het onvoorspelbare karakter van een rivier intrigeren hem mateloos. In de loop der jaren heeft hij met vallen en opstaan steeds meer grip gekregen op de rivier. Deze ervaring leidt uiteindelijk tot een schitterende climax!

Spiegel Newzzz

 

sp-43 80-81

 

 

 

sp-43 86-87

De rode droom

Matthias Korn

Lac du Salagou is een sprookjesachtig meer in het zuiden van Frankrijk met dieprode kleuren die voor een surrealistische sfeer zorgen. Wie echter kapitale karpers zoekt, moet een ander water zoeken. Tenminste, dat was de algemene veronderstelling tot dusver. Matthias Korn bewijst het tegendeel!

sp-43 94-95

 

 

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner