Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

SPM 44

06-07

Op ontdekkingreis in het zuiden

Kees Deelder & Ruud Hageman

“Wat een machtige rivier, dit ruikt naar karper”, roept Ruud Hageman vanuit het hoge riet dat aan het water grenst. Vol belangstelling bestudeert hij hoe de stroming woest kolkt rondom een van de dukdalven. “Hier gaat mijn bloed harder van stromen, dit is karpervissen pur sang”, vervolgt hij met een veelzeggende blik in zijn ogen. Het is pas begin april en samen met Kees Deelder gaat hij de uitdaging van de rivier aan.

16-17

Naar Engeland met André Piters

Het is zondagavond tegen het schemerdonker als André Piters de redactieleden van Spiegel Magazine komt ophalen. Ze gaan een paar dagen naar Engeland om een kijkje in de keuken van de Dynamite Baits te kijken. Daarnaast hebben de mannen van Shimano/Ace en Dynamite een sessie ingepland op Cromwell Lake.

22-23

Korte avondsessies

Tommie van den Akker

In verband met zijn drukke baan vist Tommie van den Akker geen doordeweekse nachten, maar beperkt hij zich tot een nachtje in het weekend en korte avondsessies. Zijn wateren kiest hij zorgvuldig uit en dat levert hem geen windeieren op. De laatste vijf jaren is Tommie erg succesvol geweest.

28-29

De successen van Damien Somelli

Damien Somelli is een jonge Franse karpervisser die in een korte tijd een onvoorstelbare hoeveelheid mooie en grote karpers bij elkaar wist te vangen. Absolute hoogtepunten waren twee karpers van meer dan 36 kilo. Damien ving deze giganten op twee verschillende openbare Franse wateren en leverde daarmee een prestatie die internationaal tot de verbeelding spreekt.

30-31

World Carp Classic 2013

Hans Sissingh

Het regent buiten en de plavuizen vloer trekt akelig koud op. Vanachter zijn antieke bureau, in zijn oude Franse boerderij met de haard hoog opgestookt, realiseert Hans Sissingh dat geen mens op het Franse platteland zich druk maakt om de World Carp Classic. Laat staan om die twee 'Allemanges'. Hans blikt terug op het grootste evenement dat de karpervisserij kent.

36-37

Quest for The Queen, deel 4

Bart van den Hurk

Sommige vissers hebben hun zinnen gezet op een specifieke karper. Een vis die al jaren op het verlanglijstje van Bart van den Hurk staat, is de grote rijenkarper van het Franse Grand Etang, beter bekend als Great Lake. In Spiegel Magazine hebben jullie zijn jacht op ‘The Queen’ kunnen volgen en natuurlijk was Bart ook dit jaar weer op het Goncourt complex te vinden.

44-45

Terugblik

Roel Bocken

Terwijl het natte, winderige weer overgaat in de kille, koude winter, overdenkt Roel Bocken het visjaar. Hoe goed het ook begon, het jaar eindigde in een lange reeks visloze sessies. Dat hoort erbij, maar Roel had wel erg veel blanks. Vissen is echter een constant leerproces en dat gaat met vallen en opstaan. Maar soms val je wel heel erg hard…

54-55

Bidden voor een aanbeet

Etienne Gebel

In de winter kan het vangen van een karper erg moeilijk zijn, maar Etienne Gebel heeft een hoger doel voor ogen. Hij wil niet alleen een winterkarper vangen, maar ook een karper in de sneeuw. Een dergelijke gebeurtenis ligt alweer enkele jaren achter hem, maar ondanks de visloze sessies gaat hij onvermoeibaar door. Het zal hem lukken!

60-61

Betaalwateren: De Karperhoeve

Dennis de Wilde

Afgelopen september stond de jaarlijkse BBQ sessie van Solar Tackle op het programma. Deze gezellige vissessie is een traditie geworden, waar elk teamlid van dit prestigieuze Engelse merk erg naar uitkijkt. De teamleden komen elkaar alleen maar tegen op beurzen, maar dan is het te druk om goed met elkaar te kunnen praten. Tijdens de jaarlijkse BBQ sessie is die mogelijkheid er wel.

66-67

In acht landen een 'fifty'

Kristof Cuderman

Je hebt karpervissers en je hebt karpervissers. Kristof Cuderman is een karpervisser uit een bijzondere categorie. In mei 2013 werd hij namelijk de eerste karpervisser ter wereld die in acht verschillende landen een karper heeft gevangen met een gewicht van meer dan 50lb (22,7 kilo). Uniek!

74-75

Obstakelvissen

Lewis Porter

Dikke wierbedden, rietkragen, waterlelies en in het water gevallen bomen zijn allemaal fantastische karperstekken. Maar als je in een dergelijke situatie vist, is het belangrijk dat de benadering juist is. Lewis Porter geeft je enkele belangrijke en leerzame tips!

Spiegel Newzzz

78-79

Lochristi, het ideale testwater

Luc Den Hert

In het voorjaar kijkt Luc Den Hert in zijn agenda en die wijst uit dat Twan Gerlings langskomt voor een gezamenlijk weekendje vissen op De Put in Lochristi. Dit water is in beheer van Luc en hij probeert er naar hartenlust de nieuwe boiliesmaken van Pro Line uit.

84-85

Het is maar een vis

Simon Wichert

Mensen die niet op karper vissen, begrijpen niet wat karpervissen voor ons betekent, wat ons naar de waterkant brengt en waarvoor we hard werken. Het onbegrip neemt nog grotere vormen aan als het targetvissen wordt besproken. Zoveel moeite en inspanning om juist die ene vis te vangen? Voor Simon Wichert is het de normaalste zaak van de wereld. Dat moment waarop de beoogde vis in het net wordt getrokken, daar leeft hij voor.

94-95

Spiegel Newzzz

100-101

In session

Daniël Takken & Kevin Diederen

Op een vrijdagmiddag in augustus heeft het er alle schijn van dat het de warmste dag van het jaar gaat worden. Kevin Diederen en Daniël Takken hebben afgesproken aan de waterkant. De één stapt uit een gekoelde auto, de ander uit een braadblik en ze schudden elkaar vriendschappelijk de hand. Het plan is een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de dagelijkse visserij van Daniël.

Spiegel Magazine 44 verschijnt 12 december 2014.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner