Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Spiegel Magazine 45

Puur Hollands                        Bianca Venema

Voor Bianca Venema en Lizette Beunders is karpervissen een natuurbelevenis en altijd weer een nieuw en spannend avontuur. Elke sessie heeft voor hen haar eigen charme. Net als elk water en elk seizoen. Het gaat Bianca en haar vriendin om het zoveel mogelijk één zijn met de natuur en dat doen ze maar al te graag in eigen land.

1

Jagen op karpers en steurenRobbe Crauwels

Aan het einde van zijn schoolvakantie begint Robbe Crauwels aan een heftig avontuur bij Jef Distra. Er staat een sessie van maar liefst vier dagen op het programma. Het moet het hoogtepunt van de vakantie worden. Aan Robbe’s motivatie zal het in elk geval niet liggen!

1b

Paradijs in de Champagne                Marc Westenberg

Middenin het gebied van de duurste Champagnes, verscholen in een bosrand, ligt Etang de Vieux Prés. Het is een meer dat kan worden omschreven als een paradijs. Zodra je door de twee toegangspoorten bent gereden, weet je het zeker. Dit is ‘het’! Marc Westenberg legt uit waarom.

2

De zwarte schim        Davy Stevens

Het land wordt geteisterd door een strenge winter en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Het thuiswater van Davy Stevens – het bekende Verbindingskanaal in het Belgische Kempenland – ligt er droevig bij. Boten varen het ijs kapot, maar ’s nachts vriest het kanaal weer dicht. Van vissen is geen sprake, laat staan op een moeilijk kanaal als het ‘V’.

3

Lage watertemperaturen       Erwin Vos

Contrasterend tegen een gitzwarte lucht met striemende regenvlagen, loopt een in de kraag van zijn jas weggedoken figuur langs de waterkant. Er is verder geen ziel te bekennen in het desolate landschap. De eenzame figuur is karpervisser Erwin Vos. Hij is een man van het eerste uur en niet bang voor Koning Winter.

4

Struinen                      Christopher Paschmanns

Heb je een hekel aan zware bepakking en lange sessies? Wil je toch mooie en grote karpers vangen? Christopher Paschmanns is lid van Team Korda en boekt schitterende resultaten met struinende vissen. Als hij geen tijd heeft om lange sessies te vissen, behaalt hij toch aansprekende successen.

5

Stap voor stap Dennis Hellings

6

Pracht en praal                      Rogier Smit

Na een korte wandeling staat Rogier Smit op de grote zandbult die een perfect uitzicht biedt over de zandafgraving. Het betreft een diepe zandput; gecreëerd door de mens, maar na jaren van intensieve ontginning, teruggegeven aan de natuur. Dit water heeft al geruime tijd een enorme aantrekkingskracht op Rogier. Er heerst een rustgevende sfeer en onder de waterspiegel leeft een klein groepje prachtige spiegelkarpers.

7

Zijn dromen bedrog?              Ed Skillz

Ed Skillz is een dromer. Hij droomt dag en nacht. De nachtelijke dromen kan hij zich zelden tot nooit herinneren, maar op de dagdromen bouwt hij verder. Die zijn al heel vaak de basis geweest voor zaken die realiteit werden.

8

Een onvergetelijk najaarsavontuur                Ronald van Bruggen

Het is vrijdagmiddag en rond het middaguur arriveert Thijs Lutters bij het huis van Ronald van Bruggen. Beide kerels hebben elkaar leren kennen toen ze in het bestuur zaten van de jeugdcommissie van de karperstudiegroep. Nu gaan ze samen op een Frankrijktrip. Hun visvakantie begint in een oude, stampvolle en afgeladen Opel Astra. Er is nauwelijks zitruimte en Ronald en Thijs vrezen dat de auto op elk moment door de wielen kan zakken. Als dat maar goed gaat!

9

Voerboot versus peilhengel

David de Pauw

In dit artikel vergelijkt David de Pauw de moderne voerboot met de traditionele peilhengel. Volgens veel mensen is een peilhengel ouderwets en kan een radiografisch bestuurbare voerboot deze concurrentie gemakkelijk aan. Trek deze conclusie echter niet eerder voordat je David zijn verhaal hebt gelezen. Misschien verander je wel van gedachten.

10

Ontdekkingsreis in het zuiden           Het vervolg

Kees Deelder & Ruud Hageman

In de vorige editie van Spiegel Magazine namen Kees Deelder en Ruud Hageman je mee op hun ontdekkingsreis in Zuid-Frankrijk. In dit artikel vervolgen beide pioniers hun avontuur. Lees en geniet. Dit verhaal zorgt er opnieuw voor dat je op het puntje van je bedchair zit!

11

Double trouble rig

Rupert Wouters

Is dit opnieuw een artikel over een revolutionaire rig die het aantal verspeelde karpers minimaliseert? Natuurlijk is deze rig lang niet zo baanbrekend als de hair rig. Wel denkt Rupert Wouters dat stilstand achteruitgang betekent. Hij geeft zijn doordachte visie op onderlijnen en presenteert zijn favoriete rig. Interessant en leerzaam!

12

Etang Ronsard           Jaap de Vreugt

Het is voorjaar en Jaap de Vreugt is op zoek naar een geschikt water voor een vistrip naar Frankrijk. Na een veel te lange winter moet er wat gepland worden en in september moet het gebeuren. De keuze valt op een zestig jaar oude grindafgraving dat sinds vorig jaar een commercieel karperwater is. Na enig overleg is Jaap eruit en de volgende dag wordt het water geboekt. Een half jaar later is het dan eindelijk zover.

13

Making of: The giants of Rainbow Lake

Arjen Uitbeijerse

Het is 11 oktober 2013 als Arjen Uitbeijerse zich met Robert Valkeneer op de Franse tolwegen begeeft. Gezamenlijk zijn ze op weg naar het illustere Rainbow Lake voor een weeksessie. Ze zullen vissen in het gezelschap van Jan Mertens, Bein Westerlaan, Eric Smith en Kevin Ellis. Het belooft een memorabele week te worden.

14

Spiegel Magazine 45 verschijnt net voor Carp Zwolle 2014.

Als klap op de vuurpijl vind je gratis de DVD The giants of Rainbow bij deze editie.

15

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner