Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Verschijnt 6 juni 2014

Spiegel Magazine 47

Mijn leven bij Nash Baits        Gary Bayes

Sinds het prille begin staat aasgoeroe Gary Bayes met Kevin Nash aan het roer van het legendarische Nash Baits. Van de Squid All Season tot de Monster Squid boilies en van de originele Scopex No 1 tot de Whiskey flavours; deze firma is niet meer weg te denken uit de hedendaagse karpervisserij. Gary gunt de lezers van Spiegel Magazine een exclusieve blik achter de schermen.

1

Weborders bij de Tacklebox

De Tacklebox is de jongste en snelst groeiende karperspeciaalzaak van de Benelux. Harnold Kikkert en Martin Post gaan als een speer met hun bedrijf. Vanuit Beilen presenteren ze in hun gave winkel enorm veel unieke topmerken en vanuit een groeiend magazijn versturen ze online bestelde artikelen door heel Europa! In deze Stap voor Stap krijg je een unieke kijk in de webshop van Dé Tacklebox.

2

Zoektocht naar het onbekende                     Tommy De Cleen

Op een zondagmiddag zit Tommy De Cleen op de bank te dagdromen over karpervissen. Hij is altijd met zijn visserij bezig. Zelfs op deze luie zondag is er maar één ding wat hem bezighoudt. Het feit dat het geen winter wordt, heeft daar ongetwijfeld veel mee te maken. Door het zachte weer wordt Tommy onrustig.

3

Zoektocht naar ‘Shoulders’                Max Cottis

Max Cottis viste al dertig jaar in Frankrijk, maar in al die jaren bezocht hij slechts één keer het Abbey Lakes complex. Dat was drie jaar geleden. Samen met enkele vrienden viste hij er een wintersessie in januari. Dat dit de start zou zijn van een zoektocht naar een van de grootste karpers ter wereld, kon Max toen nog niet bevroeden.

4

Rainbow Parels    Niko Vervaet

Het meest bekende karperwater ter wereld is Lac de Curton, beter bekend onder de naam Rainbow Lake. Veel bekende karpervissers hebben hun geluk daar al beproefd. Wat maakt dit water toch zo speciaal? In eerste instantie spreken de vele grote vissen tot de verbeelding, maar ook de sfeer, beleving en wijze van vissen doen een grote duit in het zakje. Niko Vervaet deelt zijn belevingen van de afgelopen jaren.

5

Waarom vis ik?                      Rick Kloekke

Iedere karpervisser heeft zich wel eens afgevraagd waarom hij of zij vist. De drijfveer van Rick Kloekke is het totaalplaatje van zijn visserij: rust, natuur, zonsondergang, spanning tot het moment van de verlossende aanbeet en af en toe een mooie karper. Dat bezorgt hem een enorme voldoening. In dit verhaal blikt Rick terug op enkele momenten die hem heel mooie herinneringen hebben bezorgd.

6

Een veilig loodsysteem                      Peter Vlasveld

Een loodsysteem moet het haakaas op de plek krijgen en houden en moet voor weerstand zorgen zodat een karper zichzelf haakt. Dat klinkt simpel, maar Peter Vlasveld vraagt zich af waarom er dan zoveel verschillende systemen op de markt zijn.

7

Als puzzelstukjes samenvallen          Andy Caeckaert

Des te vaker Andy Caeckaert verhalen hoort over succesvolle sessies met dikke vissen in het buitenland, des te nieuwsgieriger wordt hij. Lang geleden heeft hij een weeksessie in Frankrijk gevist, maar daar is het bij gebleven. Het idee van een buitenlands avontuur verdween langzaam uit zijn gezichtveld. Uiteindelijk stroomt het bloed toch waar het niet kan gaan…

8

Zuid-Afrika                 Danny Fairbrass

In de vorige editie van Spiegel Magazine reisde Danny Fairbrass naar Zuid-Afrika. Dit vergeten karperparadijs biedt tal van mogelijkheden, maar dat is nog maar bij weinig mensen bekend. Danny tilde al een tipje van de sluier op en deze keer geeft hij inzicht in de aanpak op Donaldson Dam.

9

Op bezoek bij All-In Partikels

All-In Partikels is een relatief jong bedrijf van Johan en Jeanet van Ooijen. Johan is sinds jaar en dag fan van het vissen met partikels. Naast de vele boiliebedrijven die de Benelux rijk is, werd er weinig aandacht geschonken aan de verkoop van partikels. Johan en Jeanet speelden hierop in en het bleek een gat is de markt: All-In Partikels was geboren.

10

Dagdromen                Marco Beck

Over de weide waait een lauw windje en deze veroorzaakt een samenspel tussen gras en bloemen. Het is een heerlijk, rustgevend beeld dat slechts wordt verstoord door het geluid van een tractor. Een boer heeft zijn landerijen bewerkt en is op weg naar huis voor het avondeten. Marco Beck geniet!

11

De drijvende bewaarzak                    Mario Winnekes

Mario Winnekes ligt onrustig op zijn bedchair en kan niet in slaap komen. Hoewel het midden in de nacht is en hij een half uur eerder een mooie vis heeft gevangen, wordt hij niet rustig. De dril verliep probleemloos en de karper is veilig weggehangen in een bewaarzak die stevig is bevestigd aan een bankstick. Maar is de gezakte vis wel echt veilig?

12

Tussen barbecue en boilies               Mark Breedveld

De nazomertrip van Mark Breedveld naar Frankrijk staat op het punt van beginnen. Hij controleert of de verlichting van de boottrailer goed werkt en springt dan vol goede moed in zijn zwaar afgeladen bus. Langzaam rolt hij de straat uit en dan merkt hij dat de koppeling slipt. Met nog 1.100 kilometer voor de boeg is dat op zijn minst erg spannend te noemen.

13

Een wereld van verschil        Marco Hendriks

Stekkeuze, weertype, dressuur, soort aas, voorvoeren; het zijn allemaal factoren in onze hobby die bepalend zijn voor het verloop van een sessie. Marco Hendriks is van mening dat je een succesvolle sessie kunt afdwingen. Er zijn namelijk elementen die een wereld van verschil maken.

14

Naast bovengenoemde artikelen is er vanzelfsprekend nog veel meer te lezen in SPM47.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner