Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Verschijnt 14 oktober 2014

0

Help, ik word vader!  Ad Brak

De periode dat Ad Brak zijn visgerei hoofdzakelijk per fiets vervoerde, lijkt een eeuwigheid achter ons te liggen. Destijds haakte hij zijn werpmolen over de middenstang terwijl de hengeltop als een lans vooruit stak. Vervolgens trok Ad de polder in, nog niet wetende dat hij in de toekomst een karpervissende vader zou worden.

1

Vlijmscherpe haakpunten   Adam Penning

Veel karpervissers onderschatten hoeveel profijt je hebt van een vlijmscherpe haakpunt. Adam Penning legt uit hoe de inhakingspotentie van karperhaken enorm verbeterd kan worden.

2 2

Elk nadeel heeft een voordeel  Cor Hendriks

Karpervissen was een paar decennia terug een woord op zich. Het was een woord dat iets geheimzinnigs met zich meebracht. Je had witvissers, snoekvissers, een paar allrounders en je had karpervissers. Deze karpervissers spraken zelden met andere vissers en je zag of hoorde ze niet. Cor Hendriks weet er alles van.

3

De Hollandse school  Dennis Willemsma

De visserij op circuitwateren lijkt soms hogere wiskunde. Geheime superrigs en superaas lijken daarbij een vereiste. Onzin natuurlijk! Karpers zijn misschien meesters in het detecteren van onraad, maar het blijven beesten. Dennis Willemsma legt uit hoe en waarom hij succesvol is op circuitwateren.

4

De drie musketiers  Jasper Smit

In de vroege herfst zit Jasper Smit met zijn vismaten Robbin en Martijn voor de houtkachel. Op zijn schoot bevinden zich een laptop en het boekje ‘Nachtvissen in Frankrijk’. Buiten regent en stormt het behoorlijk; echt visweer dus! Je zou verwachten dat Jasper aan de waterkant zou zitten, maar niets is minder waar. Samen met zijn vrienden is hij een Frankrijktrip aan het voorbereiden.

5

Vakantievissen in Frankrijk  Joachim Stelma

“Schat, normale mensen benoemen hun vakantiebestemming niet als ‘Lac du dit’ of ‘Etang de dat’, maar in plaatsnamen of streken”, grapt de vriendin van Joachim Stelma. Voor de zoveelste keer zit hij met Mellaney achter Google Earth om de locatie van hun zomervakantie te bepalen. Het is al juli, ze hebben nog steeds geen keuze kunnen maken en over enkele weken is het al zover.

6

Het Karperveen - karper paradijs in België  Mario Gijbels

Voor zijn bedrijf Dream Baits bezoekt Mario Gijbels alle belangrijke beurzen. In Utrecht liep hij zijn oude kameraden Roy Vanstreels en Jeroen Penders tegen het lijf. Beide mannen behoren tot de fanatiekste roofvissers van België en het leek Mario leuk om ook eens serieus van het roofvissen te proeven. Afspraken werden gemaakt om gezamenlijk op pad te gaan, maar al snel nam het karpervirus weer de overhand.

7

Verborgen schoonheid  Kay Stolk

Vissen op karper is voor Kay Stolk een avontuur. Het gaat hem om de beleving en het complete plaatje. In het mooie, waterrijke Nederland zijn veel mogelijkheden om op karper te vissen en Kay vindt het een uitdaging om te zoeken naar het onbekende. Vanwege de vele mogelijkheden is het Hollandse rivierengebied daarvoor uitermate geschikt.

8

De verjaardagssessie  Kevin Diederen

Op een vrijdagavond laden Marco en Kevin de spullen in de auto voor een lang weekend aan de waterkant. Met het minimale aan bepakking – zo ontdekt Marco na veertig minuten rijden dat zijn werpmolens nog thuis liggen – en een kort retourtje om de vergeten items alsnog op te pikken, vertrekken ze naar het beloofde land.

9

Lago di Bolsena  Kris Muysewinkel

Als er iemand gepionierd heeft in Italië – en dat nog steeds doet – is het Kris Muysewinkel. Deze karpervisser heeft waarschijnlijk een bekende ontdekkingsreiziger als voorouder. Kris en zijn partner Kathy hebben verschillende grote meren in Italië bevist en in dit verhaal doen ze verslag van het inmiddels wereldberoemde Meer van Bolsena.

10

Lenteparels  Roy van Goor

Op sommige momenten verandert alles wat je aanraakt in goud. In het afgelopen seizoen liet de winter verstek gaan en daar maakte Roy van Goor dankbaar gebruik van. Hij staat bekend als een geslepen visser en weet als geen ander dat de zachte temperaturen ervoor zorgen dat de karpers actief blijven.

11

De laatste meters 2.0  Mario Taal

Dat Mario Taal niet over één nacht ijs gaat wat betreft tactiek en aanpak, is iedereen bekend. Hij houdt zijn onderlijnen en loodsystemen echter zo simpel mogelijk, maar stemt ze wel af op de situatie. Het ene water is het andere niet en hetzelfde geldt voor de stek. Mario geeft inzicht in zijn visie en strategie.

12

Lokroep van het avontuur  Tommy De Cleen

De WK-koorts houdt de helft van de wereld in de ban en Tommy De Cleen kijkt met een half oog mee. Zijn gedachten zijn niet in Brazilië, maar hij denkt aan Frankrijk, aan de eerste keer dat hij naar het beloofde land vertrok. Dat was in 1992 en toen ging hij naar Lac du Der, als een echte avonturier. Tommy heeft behoefte aan een nieuw avontuur!

13

Een blank te veel  Stefan Dhondt

Veel karpervissers geven het niet graag toe, maar zelfs de besten doen het: blanken. Er zijn veel oorzaken waardoor je visloos huiswaarts keert. We hebben zelf echter veel invloed op ons falen en Stefan Dhondt weet daar alles van.

14

Naast bovengenoemde artikelen is er vanzelfsprekend nog veel meer te lezen in SPM49!

 

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner