Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

Verschijnt 12 december 2014

0

Road to Great Lake   Bart van den Hurk

In de afgelopen jaren was Bart van den Hurk vaak op het juiste moment op de verkeerde plaats tijdens zijn jacht naar de Queen. De dubbele vangst van de Queen tijdens de laatste sessie kwam hard aan, maar het was gewoon niet het jaar van Bart. Maar hij heeft natuurlijk niet alleen op Great Lake gevist.

1

Op recordjacht           Rudy Lemmens

Op 14 oktober ving Rudy Lemmens de vis van zijn leven. Voor even was de legendarische spiegelkarper ‘De Mohikaan’ de zijne. De vis was ook nog eens ongelofelijk zwaar. Sinds dat moment is Rudy de nieuwe houder van het Beneluxrecord. Exclusief voor Spiegel Magazine doet deze talentvolle en gedreven karpervisser zijn verhaal. Hij is een man met een missie!

2

Mijn seizoen 2014      deel 1              Arjen Uitbeijerse

Het is begin april als Arjen Uitbeijerse met Robert, Bennie en Hans op weg is naar Dijon voor zijn eerste sessie ooit op Les Graviers. Het is warm voorjaarsweer en de hoop op enkele karpers is groot. Voor Bennie en Hans is de weg naar Graviers bekend, beiden visten al vaker met een aantal vrienden op dit befaamde water.

3

’s Nachts zijn alle vossen grijs                       Marco Beck

Iets laat Marco Beck schrikken terwijl hij in zijn bivvy ligt. Zijn hart raast en adem versnelt. Slaapdronken kijkt hij op zijn mobiele telefoon; het is kwart over één ’s nachts. Even overweegt Marco zijn blaas te legen, maar opnieuw hoort hij het geluid dat door merg en been gaat.

4

Tijd om terug te gaan             Hans Hellendoorn

Onderuit hangend op de bank zien Hans Hellendoorn en zijn gezin hoe Marco Borsato het oordeel velt over het optreden van een zangeres. Die denkt dat ze de sterren van de hemel heeft gezongen in het spraakmakende programma The Voice of Holland. Hans aanschouwt het gebeuren en oordeelt.

5

Wintervissen               Sander van Kooten

Waarom wintervissen? Dat is de vraag die de meeste karpervissers zich waarschijnlijk afvragen. Sander van Kooten vindt dat de wintervisserij veel voordelen heeft ten opzichte van de zomervisserij. Aan de waterkant zijn nauwelijks andere karpervissers te bekennen en het is er erg sfeervol. Bovendien zien de karpers er prachtig uit. Nadelen als koude, korte aasperiodes en lange, donkere nachten neemt Sander graag voor lief.

6

World Carp Classic 2014                   Hans Sissingh

Na enkele seconden laden, verschijnt het World Carp Classic leaderboard op het scherm van de telefoon van Hans Sissingh. Samen met zijn teammaten Mattie Curfs en Ferry Verhofstad staat hij op de tweede plaats met een totaal van 175 kilo karper. Slechts één gemiddelde karper is genoeg om de koppositie voor de tweede maal te veroveren. Zal het ze lukken om de prestigieuze WCC te winnen?

7

Teamwinner prijs WCC                     Bianca Venema

In 2013 wonnen Lizette Beunders en Bianca Venema de prestigieuze World Carp Classic. Een van de prijzen die ze wonnen was een week vissen met Team Dynamite/Shimano. Samen met André en Jolanda Piters vertrokken ze dit jaar naar het Resort du Der in het Franse Hauteville.

8

Jacht op de grote schub                    Tommie van den Akker

In het najaar van 2013 wordt Tommie van den Akker gebeld door zijn vismaat. Die heeft zijn targetvis gevangen en vraagt of Tommie foto’s kan maken van de topvis van het water. Als de vis uit de bewaarzak komt, is iedereen onder de indruk. Wat een imposante en puntgave schubkarper is dit. Daarnaast passeert de unster het gewicht van 25 kilo ruimschoots.

9

Tot op het bot             Ronald van Bruggen

Na een onverwachte wending in zijn voorjaarsplanning voert Ronald van Bruggen een telefoongesprek met Christian Ruit. Ze willen een gezamenlijke Frankrijksessie plannen. Hun keuze valt op een van de meest beviste grindafgravingen in het zuiden van Frankrijk. Geen gemakkelijk water, maar Ronald en Christian halen alles uit de kast om een van de grote vissen over het netkoord te trekken.

10

November rain                       Mario Winnikes

So never mind the darkness

We still can find a way

'Cause nothin' lasts forever

Even cold November rain

(Axl Rose – Guns ’n’ Roses)

Gedesoriënteerd ligt Mario Beck op zijn bedchair. Het is pikkedonker en koud. Langzaam realiseert hij zich dat iets hem heeft gewekt. Een aanbeet kan het niet zijn, want dan had het lampje van mijn sounderbox gebrand. Enkele seconden later nemen Mario’s oren geritsel waar, alsof hij met een paraplu onder de douche staat. Zware regen komt neer op zijn shelter.

11

Een keiharde mannenwereld            Anouk Braanker

Een man die karpervist is de normaalste zaak van de wereld, maar vrouwen die fanatiek op karper vissen, kom je niet veel tegen. Een vrouw die schrijft voor een populair karpermagazine, is helemaal uitzonderlijk. Vandaar dat Anouk Braanker dit artikel heeft toevertrouwd aan het toetsenbord. Ze wil de mannen laten zien dat hun wereldje aan het emanciperen is en daarnaast wil ze vrouwen een blik in de mannenwereld geven.

12

Spiegel Newzzz

13

Betaalwateren:           Carplantis                   Arjen Uitbeijerse

In Nederland en België zijn de laatste jaren diverse betaalwateren geopend. In april 2015 komt daar Carplantis bij. Dit water wordt beheerd door niemand minder dan Koos Walters, de man die een schat aan ervaring heeft in het opzetten van een betaalwater. Daarnaast is hij leverancier van karpers van hoogwaardige rassen. Het is dan ook niet vreemd om te verwachten dat Koos een bijzonder karperwater introduceert.

14

Naast bovengenoemde artikelen is er vanzelfsprekend nog veel meer te lezen in ons jubileum nummer.

 

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner