Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

        Verschijnt begin februari 2015

SP-51 01

SP-51 06-07

Bergen en profeten        Etienne Gebel

Als de berg niet naar de profeet komt, moet de profeet naar de berg! Wanneer kun je als karpervisser beweren dat je succesvol bent? Volgens velen van ons is dat niet zo moeilijk: je bent succesvol als je veel en/of grote karpers vangt. Etienne Gebel legt uit hoe het echt zit.

SP-51 16-17

Ups & downs   Nick Nossin

Halverwege december begint Nick Nossin aan de voorbereiding op het nieuwe karperseizoen. Omdat hij in het najaar niet kon vissen, is hij extra gebrand om in het vroege voorjaar al te knallen. Zorgvuldig maakt Nick zijn stekkeuze en dan kan het voeren beginnen.

SP-51 24-25

Op bezoek bij The Carp Specialist

Het is een koude, natte winterdag als de redactie onderweg is naar Tiel voor een bezoek aan The Carp Specialist. Reden voor dit bezoek is de opening van het reisbureau, waar je als karpervisser daadwerkelijk op bezoek kunt komen om je te laten informeren over jouw visvakantie naar wens.

SP-51 26-27

The final quest    Bart van den Hurk

In de laatste uitgave van Spiegel Magazine lazen jullie hoe het Bart van den Hurk opnieuw lukte om naast ‘The Queen’ te grijpen. Wederom was hij op het juiste moment op de verkeerde plaats. Vervolgens viste hij nogmaals een sessie, deze keer van drie weken. Fanatiek en met herpakte moed reisde Bart op 20 september opnieuw af naar Domaine de Goncourt.

 

SP-51 42-43

Karpers misleiden     Andy Caeckaert

Iedere karpervisser vraagt zich wel eens af hoe de ‘laatste meter’ er uit moet zien om een karper te kunnen misleiden. Vragen stapelen zich dan op en laten de twijfel genadeloos toeslaan. Andy Caeckaert helpt mee deze vragen te beantwoorden en de twijfel weg te nemen.

 

SP-51 48-49

Op afstand     Stefan Slechten

Slaapdronken wrijft Stefan Slechten de nachtrust uit zijn ogen. Een blik op zijn telefoon bevestigt het brakke gevoel in zijn lijf: het is pas half vier in de ochtend. Op zijn tenen sluipt Stefan naar beneden en daar zet hij het koffiezetapparaat aan. Eerst cafeïne en dan pas nadenken, is zijn credo op deze dag in juni.

SP-51 56-57

Even doorspoelen    Joris Vandaele

Eigenlijk zit het leven vaak een stuk simpeler in elkaar dan je zou vermoeden. Soms moet iemand je gewoon iets voordoen, voordat je zelf in staat bent de heldere logica ervan in te zien. Dat werd Joris Vandaele duidelijk toen hij onlangs eindelijk begreep hoe je een nieuwe hoofdlijn correct opspoelt op de werpmolen.

SP-51 62-63

Najaarsoffensief    Christian Ruit

Zoals voor velen van ons geldt, is het najaar het favoriete jaargetijde van Christian Ruit. We voeren dat het een lieve lust is en in ruil hiervoor verwachten we dat de karpers even op de mat komen voor een poseermoment. Onder de waterspiegel wordt daar echter anders over gedacht en dat maakt onze hobby tot een ware jacht.

SP-51 70-71

Beesten uit Beieren    Steve Briggs

Verscholen in een stil hoekje in het zuiden van Duitsland ligt een bijzonder meer. Het biedt alles wat een karperwater mooi maakt: rust, stilte, fantastisch uitzicht en de mooiste karpers. Aan het begin van het jaar ontmoette Steve Briggs de eigenaar van dit bijzondere meer en van het één kwam het ander.

SP-51 78-79

Spiegel Newzzz

SP-51 84-85

Wintersucces    Ramon Brecht

De laatste jaren is Ramon Brecht gefascineerd geraakt door de wintervisserij. Als echte liefhebber geniet hij maximaal van wat de natuur ons biedt. Uiteraard horen daar ook mooie karpers bij!

SP-51 90-91

De jacht naar ‘De Engelse’    Mario Gijbels

Enkele jaren geleden visten Mario Gijbels en Bart Voeten een kort nachtje op een water waar Bart in zijn jonge jaren veel heeft gevist. Mario bleef karperloos, maar Bart had een supernacht en ving twee vissen uit de top vijf van het water.

SP-51 98-99

Mijn seizoen 2014      Deel 2  Arjen Uitbeijerse

Het is midden september als Arjen Uitbeijerse en Ralph Dijk op weg zijn naar Rainbow Lake. De afgelopen tweeënhalve maand heeft Arjen de nodige sessies in Nederland gevist en een korte buitenlandtrip met Marco Celosse op een nieuw water. In navolging van het voorjaar werden er wederom een paar mooie vissen buitgemaakt. Het lijkt wel of Arjen nauwelijks iets fout kan doen, maar de grote vraag is of hij dat geluk tijdens zijn drie najaarstrips kan vasthouden.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner