Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

           Verschijnt half april 2015

SPM-52 01

Water en vuur            Dennis de Brouwer

Dolgelukkig pakt Dennis de Brouwer zijn visuitrusting in. Voor de tweede keer heeft hij zijn targetvis gevangen en nu is hij klaar voor een nieuw avontuur. Hij besluit zijn verdere geluk in 2007 te beproeven op een dressuurwater waar hij enkele jaren al diverse karpers tot 16 kilo wist te vangen. Dennis richt zijn pijlen op deze twaalf hectare grote zandafgraving met een bestand van ongeveer 65 karpers.

SPM-52 16-17

Una storia senza fine: een verhaal zonder einde     Justin van den Heuvel & Jos Hilhorst

Het is eind augustus als Justin van den Heuvel en Jos Hilhorst hun koppen bij elkaar steken om hun vistrip voor te bereiden. De komende maand zal in het teken staan van hun Italiaanse avontuur. Aas moet worden besteld, vergunningen moeten worden geregeld en uiteraard is er de nodige end tackle noodzakelijk. Om alle spullen te kunnen vervoeren, worden er twee opslagruimtes gecreëerd: een skibox en een aanhanger.

SPM-52 22-23

Behind the scenes: Vissen op modderbodems        Bart van Bezouw & Daniel Takken

Als je de diepte, het bodemverloop en de bodemgesteldheid van het water goed in kaart hebt, vergroot dat de kans op succes aanzienlijk. Bart van Bezouw en Daniel Takken zijn ervaren vissers die niets aan het toeval overlaten. Ze denken na over elk detail. In dit artikel verklappen Bart en Daniel hun aanpak op wateren met een modderbodem.

SPM-52 28-29

Wat je van ver haalt, is niet altijd lekker                   Jos van Dalum

Na jarenlang verschillende putjes en kanalen rondom zijn woonplaats te hebben bevist, wil Jos van Dalum iets anders. De vreugde en het plezier ebben langzaam weg. Jos is inmiddels in het bezit van zijn rijbewijs, dus het is tijd voor een nieuwe uitdaging.

SPM-52 42-43

 De Wafter Rig                        Jeroen Flokstra

SPM-52 44-45

Kilojager                     Joey van der Hart

Terwijl Joey van der Hart en zijn vismaat in de auto stappen, wensen ze elkaar alvast een goede vangst. Ze verlaten huis en haard en zijn gretig en strijdvaardig. Marco en Joey willen namelijk vangen. Goed vangen! Kom maar op, Lac de Villedon!

SPM-52 50-51

Lac du Der                 Filip Schaumans & Jenne De Koster

In het najaar van 2012 zijn Filip Schaumans en Jenne De Koster toe aan een nieuwe uitdaging. Na jaren te hebben gevist op Franse rivieren en Belgische circuitwateren, willen ze het eens op groot water proberen. Na rijp beraad komen ze uit bij Lac du Der. Jenne en Filip boeken een stek bij Maison des Pêcheurs en kiezen voor het bevissen van de ‘Zuid’. Met een oppervlakte van 400 hectare is het overzichtelijker dan het centrale gedeelte.

SPM-52 64-65

De machtige rivier                  Rudy Lemmens

Rudy Lemmens is een Nederlandse riviervisser van de hoogste orde. Zijn vangsten spreken tot de verbeelding van veel karpervissers in de Benelux. Rudy vangt niet alleen grote vissen, maar ook hele mooie karpers. Het bevissen van grote rivieren vraagt enorme toewijding en extreem doorzettingsvermogen. Dat deze eigenschappen Rudy niet vreemd zijn, ervaar je als je dit artikel leest.

SPM-52 72-73

Harken met de blendermix                Matthijs Gerrietsen

Qua voertechnieken zijn er veel mogelijkheden en iedere karpervisser heeft zijn eigen systematiek. De sleutel tot succes van een voertechniek is afhankelijk van vele factoren zoals het karperbestand, het witvisbestand en de weersomstandigheden. Matthijs Gerrietsen heeft een interessante en succesvolle aanpak ontwikkeld.

SPM-52 76-77

Spiegel Newzzz

SPM-52 82-83

Monster uit de diepte             Mark Pitchers

Mark Pitchers is een gerenommeerde Engelse karpervisser en consultant van Fox International. Hij kijkt terug op een memorabele vangst van vorig jaar.

SPM-52 86-87

Carp gipsies               Alexander Kobler

Ruim een jaar geleden, in februari 2014, gaan Alexander Kobler en zijn vriendin Caroline een enorm groot Spaans avontuur aan. Het is nu al een avontuur geworden met zeer veel hoogte- en dieptepunten; het avontuur van hun leven! Ze hebben namelijk huis en haard opgegeven voor een leven aan de waterkant.

SPM-52 92-93

Techniek versus factoren                  Ivo Nijboer 

Tijdens het observeren, rijdt Ivo Nijboer dagelijks meerdere wateren af waaronder wateren die in woonwijken zijn gelegen. Aan de oevers van deze wateren heeft hij jaren geleden van zijn hobby een obsessieve verslaving gemaakt. Daar ontstond ook Ivo’s behoefte om wateren te bevissen die een grotere uitdaging bieden. Hoe ga je zo’n uitdaging aan? Welke keuzes moet je maken? Welke factoren hebben invloed op die keuzes? Ivo legt uit hoe hij met deze zaken omgaat.

SPM-52 96-97

Tien slimme voorjaarstips                             Martin Post

Het vroege voorjaar is voor Martin Post de mooiste tijd van het jaar. De natuur komt tot leven, de watertemperatuur klimt voorzichtig naar de 10 graden en de karpers beginnen langzaam weer te eten. In dit leerzame artikel doet Martin maar liefst 10 tips van de hand om jouw visserij in deze lastige periode effectiever te maken.

SPM-52 102-103

Alles begint met een droom                           Michael Aubry

Inmiddels heeft bijna iedereen gehoord over de ingrijpende maatregelen die zijn genomen door de plaatselijke autoriteiten aan de oevers van het befaamde Lac de Saint-Cassien. Michael Aubry was zeer gehecht aan dit Franse stuwmeer en haar prachtige natuur. Sinds 2009 was het zijn vaste zomerbestemming, maar nu moet hij op zoek naar alternatieven.

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner