Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

In dit nummer vind je onder meer.

SPM55 01

Het oosten: mijn nieuwe zuiden   Philippe Haldermans

Dit is geen alledaags artikel vol met informatie over karperwateren, topbestemmingen en aaibare, roze wolken waar velen naar op zoek zijn. Uit respect voor de andere karpervissers die er vissen, maakt Philippe Haldermans die kennis niet openbaar. Dit artikel gaat wel over avontuur en beleving. Geniet ervan!

SPM55 06-07 Philippe

Domaine de Tournizet  Aanpakken van een commercieel water   Chris Gabriële

Toen Chris Gabriële in 2013 door Henk Dokter van CarpSpots werd gevraagd om een week te vissen op Domaine de Tournizet, moest hij wel even nadenken. Hij is niet zo’n betaalwatervisser en in de beoogde visperiode in mei 2014, lonkte ook het Nederlandse water. De uitdaging die het domein biedt, trok Chris toch over de streep.

SPM55 14-15 Chris Gabrieêle

Lac d’Araignée: de laatste keer   Joachim Stelma

Jaren geleden zwierven Joachim en Chris al rond in het voor karpervissers beloofde land. Na een paar jaar vissen op de rivier, wilden ze de echte bakkenwateren bevissen. Toch wilden Joachim en Chris graag een nieuw water ontdekken en dat is gelukt. In oktober 2014 reisden ze voor de laatste keer af naar het bakkenmeer.

SPM55 20-21 Joachim

Een andere aanpak   Geert Bauwens & Erwin ‘Darwin’ Lecluyze

Geert Bauwens en Erwin ‘Darwin’ Lecluyze van team Pro Line vissen al jaren samen in Frankrijk. Voor beide mannen is dit tevens een vakantie waar ze enorm naar uitkijken, zodat ze de dagelijkse stress van zich af kunnen gooien. Van tevoren bespreken ze nauwgezet hun aas, rigs en tactiek. Elke vistrip vereist namelijk een andere aanpak.

SPM55 28-29 Geert Bauwens

Ruiken en proeven   Ed Cremers

Omdat wij geuren opsnuiven in een leefwereld van lucht is onze geurwaarneming compleet anders dan die van de karper. Geurmoleculen zijn uitsluitend in staat ons te prikkelen als ze vluchtig zijn. Denk maar aan een parfum waarin vluchtige stoffen, zoals een alcohol (de draagstof) en vluchtige geurextracten (bijvoorbeeld etherische oliën) zitten. Voor de karperneus zijn geurtjes echter pas waarneembaar als ze in zijn leefwereld – het water – zijn opgelost.

SPM55 40-41 Ed Cremers

Vallen, opstaan en doorgaan   Tjalle Rooderkerk

Enkele jaren geleden beleefde Tjalle Rooderkerk een karperjaar dat hij nooit zal vergeten. Als je valt, moet je weer opstaan. Soms werpt dat zijn vruchten af en in het geval van Tjalle was dat absoluut het geval!

SPM55 46-47 Tjalle

Het Spiegelwater   Rik Hospers

Soms kom je in aanraking met een water waar je als karpervisser van droomt. Een water waar je nauwelijks andere vissers tegenkomt en waar spiegels, veel spiegels zwemmen. Van die spiegels met grote schubben op de flanken, spiegels die zwaarbeschubd zijn en ook nog eens van een mooi formaat. Rik Hospers had het geluk een dergelijk water te mogen bevissen.

SPM55 54-55 Rik Hospers

Om het hoekje   Max Byszio

Karpers zitten graag op plekken waar niet gevist kan worden. Maar hij jij wel eens om het hoekje gevist? Met behulp van ‘afbuigstangen’ om de onbereikbare karpers te bereiken? Maximilian Byszio legt uit hoe dat werkt.

SPM55 62-63 Max Byszio

Chris Vandenhaute   De Line Aligner Rig

SPM55 68-69 Chris Verhaute

The Mighty Scar Fish   Arjen Uitbeijerse

Het is begin juli als Arjen Uitbeijerse onder tropische omstandigheden Frankrijk doorkruist. Hij rijdt richting Limoges en is onderweg naar Domaine de la Ribière waar hij een week zal vissen met een groep van tien Nederlandse en Duitse vrienden. Na afloop van deze week reizen enkelen door naar andere wateren. Arjan gaat dan naar het machtige Graviers, het water waar de wereldberoemde Scar Fish haar rondjes zwemt.

SPM55 70-71 Arjen

World Carp Masters

SPM55 76-77 WCM

Waargebeurde Spiegelsprookjes deel 1   Alijn Danau

“Hallo, kan je snel eens een artikeltje schrijven voor de Spiegel(K)arperwereld!“

Het klonk niet echt als een vraag, eerder als een dwingend verzoek.

“En snel… “

Nu is snelheid een eigenschap die allicht handig is wanneer je de finale van de 100 meter moet lopen, maar ik heb het niet meer in de praktijk heb gebracht sinds ik als tiener een ijdele poging ondernam om Robbie Rensenbrink te zijn en de bal als een wervelwind tegen de netten joeg. Je zou kunnen stellen dat ik een gemankeerde spits ben en dat de snelheid met de jaren is weggeëbd wegens toch niet meer nodig.

SPM55 78-79 Alijn Danau

Rainbow Lake anders bekeken   Kris Muysewinkel

Rainbow Lake spreekt tot de verbeelding van veel karpervissers. Dit wereldberoemde karperwater ligt in het zuiden van Frankrijk, verscholen tussen talrijke naaldbomen. Geheimen bestaan hier niet meer en er zwemt een onvoorstelbaar karperbestand. Kris Muysewinkel laat zijn licht schijnen op dit bijzondere water.

SPM55 86-87 Kris Muysewinkel

Zestigponders in vijf verschillende landen    Kristof Cauderman

Onlangs ving Kristof Cauderman een persoonlijk record spiegelkarper en daarmee werd zijn vangstenlijst nog imposanter. Kristof heeft een ongelofelijke hoeveelheid supergrote karpers gevangen door geheel Europa. Zijn resultaten doen menig karpervisser dan ook watertanden.

SPM55 94-95 Cauderman

Beslissingen in de herfst    Etienne Gebel

Vroeger werd er veel beter gevangen in het najaar. Deze uitspraak hoor je steeds vaker. Veel mensen beweren dat het aan de weersomstandigheden ligt. Het is te warm, er is geen wind en de winter is er te plotseling, alsof iemand een schakelaar omzet. Toch zijn er volgens Etienne Gebel ook andere factoren aan te wijzen waarom er slechter wordt gevangen.

SPM55 100-101 Etienne Gebel

Het vroege voorjaar  Dennis Bolt

Na het beursgeweld van Carp Zwolle 2015, waar Dennis Bolt als een van de winnaars op het podium van Diamondbaits stond, vond Dennis het tijd om weer naar de waterkant te gaan. Het was nog vroeg in het voorjaar, het water was nog koud, maar met een goed plan kun je ver komen.

SPM55 108-109 Dennis Bolt

Vanzelfsprekend is er nog veel meer te lezen in SPM55!

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner