Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

0

Orkaan Charlie & Mohammed   Alijn Danau

Alijn Danau dacht bij zichzelf: “Laat ik in afwachting van mijn pensioenplan (dat vijfde boek) eerst nog maar even die bestelde spiegelsprookjestrilogie vervolledigen. Zo zijn de karpermediatyconen en karperkapitalisten Uitbeijerse en Westerlaan ook weer in hun nopjes en kunnen ze rustig verdergaan met de belangrijke dingen hunner levens, zoals het tellen van de vele dollars die hun door de blijvend toestromende abonnees te beurt vallen. Die mannen scheppen poen als slijk!”

1

Goudklompen  Andy Caeckaert

Andy Caeckaert is nog maar net bekomen van het eindejaarsfeest of hij smeedt al plannen om zijn eerste vis van het jaar te vangen. Diepvriestemperaturen hebben we nog niet gehad, maar toch voelt de winter koud en nat aan. Na een feestelijke nieuwjaarsdag glipt Andy er tussenuit en op de tweede januaridag maakt hij zijn lijnen nat.

2

Sticks en zigs  Chris Vandenhaute

Niet alleen in de winter, maar ook in vroege voorjaar, is het belangrijk dat je extra goed voorbereid aan de waterkant verschijnt. Het water is nog koud, de karpers zijn nog traag en hun stofwisseling werkt nog niet optimaal. Dan is het extra moeilijk om de karpers tot azen aan te zetten. Chris Vandenhaute heeft een stappenplan geschreven dat de kans op succes aanzienlijk vergroot.

3

Wintersucces  Christian Ruit

Het is half februari als Christian het erf opdraait van Joachim. Nog geen twee weken geleden deed zich hetzelfde omgekeerde scenario voor. Toen pikte Joachim Christian op en reden ze naar Zwolle, waar in de IJsselhallen alles in het teken stond van het karpervissen. Deze keer reizen beide mannen naar het zuiden voor de eerste buitenlandsessie van het jaar.

4

Single hookbait  Filiep Reynaert

In karpermagazines kom je regelmatig een artikel tegen over voerstrategieën, maar over het gebruik van ‘single hookbaits’ wordt volgens Filiep Reynaert weinig geschreven. Daarom heeft hij, speciaal voor de lezers van Spiegel Magazine, een artikel geschreven over deze bijzondere strategie.

5

Frank Warwick  Aas en timing

Frank Warwick is een legendarisch naam in de internationale karpervisserij en het is alweer een tijdje geleden dat hij een artikel heeft gepubliceerd in de Benelux. Daarom is Spiegel Magazine trots dat Frank speciaal voor onze lezers in de pen is geklommen om zijn ervaring en kennis over te dragen.

6

Lossers en wandelende haken  Kevin Diederen

In zijn visserij hecht Kevin Diederen grote waarde aan variatie. Hij wordt namelijk niet gelukkig van constant hetzelfde doen. De gedachte ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ spookt regelmatig door zijn hoofd. Toen hij enkele jaren geleden in de hengelsportbranche terecht kwam, merkte Kevin al snel dat het met die variatie wel goed zat. Voor fotoreportages, filmwerk of een eenvoudige social met iemand anders, komt hij regelmatig in situaties terecht die nieuw voor hem zijn.

7

10 tips voor het vroege voorjaar   Lee Morris

Het vroege voorjaar kan een moeilijke periode zijn om karpers te vangen. Het water is nog koud en de stofwisseling van de karpers is nog niet optimaal. Top karpervisser en Fox consultant Lee ‘Mozza’ Morris onthult zijn beste tips voor in het vroege voorjaar.

8

Pop Up Hook Aligner Rig  Lewis Read

9

Happy Lake uncovered  Marc Westenberg

Verstopt in de het midden van Frankrijk, in het departement Charente, ligt Happy Lake. Dit meer houdt zich verborgen in het glooiende landschap bij het plaatsje Saulgé in het stroomgebied van de rivier de Gartempe. Het meer is eigendom van een viskweker die een voorliefde heeft voor mooie vissen. Marc Westenberg is erg enthousiast over de schitterende vissen van Happy Lake.

10

De Nash Triggalink rig  Mark Pansar

Meer als een decennium geleden speelde de firma Nash gretig in op de elastiekrig die jaren daarvoor door Johan Janssens werd uitgevonden en later overbekend werd door Sven Hoebeeck. Mark Pansar gebruikt de elastische Triggalink al jaren en het behoort dan ook tot één van zijn favorieten. Waarom dit onderlijnmateriaal zoveel voordelen biedt, legt Mark uit.

11

Big Eggs  Niels van Vooren

 

In het vroege voorjaar van 2015 kwam Niels van Vooren in aanraking met de Big Eggs uit het Neo Baits gamma. Koos Megens, de eigenaar van Proline en Neo Baits, kwam op de proppen met een potje en vroeg aan Niels en andere fieldtesters deze grondig te testen.

12

Mijn winter  Niels van den Berg

Halverwege 2012 krijgt Niels van den Berg een stageplek aangeboden op vijftien kilometer van zijn woonplaats. Toevallig ligt daar een putje van ongeveer één hectare die hij al langer op het oog had. De topvis van het water betrof een oude schub die op dat moment ongeveer 17,5 kilo woog. Niels trok zijn plan…

13

Onder de brug  Raf Swinnen

Verscholen tussen industrie en gewapend beton, voetbal hooligans, zwervers en duizenden duiven, verbleef Raf Swinnen drie seizoenen onder een van de lugubere Maasbruggen. Raf is riviervisser pur sang en beleefde aan het stromende water avonturen die iedere karpervisser doet watertanden.

14

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner