Maanstand

CURRENT MOON

Buienradar

SPM59 01

Op zoek naar goud  Deel 1 Ruud Hageman

Ruud Hageman en Kees Deelder struinen al vele jaren door het Franse land. Hun passie voor het vissen in het buitenland komt vooral tot uitdrukking in de zoektocht naar het onbekende. In dit pakkende tweeluik nemen ze ons mee naar de oostkust van Frankrijk. De boot, die al was gepensioneerd, wordt nieuw leven ingeblazen.

SPM59 06 07 Hageman Deelder

Franse vreugde in het vroege voorjaar Niels Van Vooren

Op de eerste zaterdag van maart arriveert Niels Van Vooren met zijn grootvader bij de toegangspoort van Lac de Villedon. Ze zijn een uurtje te vroeg aangekomen en maken daar gebruik van door nog even van slaap in te halen. Niels en zijn grootvader staan aan de vooravond van een mooi avontuur.

SPM59 16 17 Niels Vanvooren

Forest Valley Peter Nys

Forest Valley is een watertje dat tegen de Nederlands-Duitse grens ligt. Het is ongeveer 25 jaar geleden ontstaan uit een zandwinningsproject. In 2003 is de ontginning op Forest Valley stopgezet en eind 2005 is het meertje aangelegd in de huidige vorm. Peter Nys doet verslag van dit bijzondere water.

Karpervissen doe je met het hoofd.

SPM59 22 23 Peter Nys

Michael Aubry

Planmatig vissen, betekent doelgericht te werk gaan. Dat deze aanpak loont, laat Michael Aubry telkens weer zien. Zo ving hij in de lente van vorig jaar een uitzonderlijk grote karper op een groot en openbaar water. In dit artikel geeft Michael inzicht in zijn tactische en strategische aanpak.

SPM59 28 29 Michael Aubry

De Ebro: niet alleen voor mannen Bert & Krista Teuben

Krista is de dochter van karpervisser Bert Teuben en in het verleden brachten ze samen veel nachten door aan de waterkant. Vanwege de pubertijd, het volwassen worden en gaan samenwonen, raakte het karpervissen bij Krista op de achtergrond. Totdat ze haar vader voorstelde om samen de machtige Spaanse rivier de Ebro te bevissen.

SPM59 42 43 Bert Teuben

Voorjaar Tobias Steinbruck

Met het openbreken van de knoppen aan bomen en struiken krijgt de natuur na een gevoelsmatige eeuwigheid weer kleur. Het trieste grijs maakt plaats voor een zacht groen en weldra ontluikt een kleurrijke bloemenpracht. De lente is het favoriete jaargetijde van Tobias Steinbruck.

SPM59 56 57 Tobias Steinbruck

Matthijs Gerrietsen Het kleine paradijs

Vanaf zijn bedchair tuurt Matthijs Gerrietsen de schemering in. Hij ziet dat de laatste visser zijn spullen aan het opruimen is en vraagt zich af waarom die beste jongeman überhaupt is gaan vissen. Hij heeft namelijk alleen maar met zijn mobiele telefoon in de hand gezeten.

SPM59 62 63 Matthijs Gerrietsen

Dromen komen uit Marco van der Plas

Voordat de wekker gaat, is Marco van der Plas al wakker en kijkt hij op zijn telefoon. Het is half zeven in de ochtend en hij maakt zijn vriendin wakker. Ze gaan verhuizen naar een tijdelijk woonadres op een camping met een zeven hectare groot meer.

SPM59 68 69 Marco van der Plas

Belofte maakt schuld Jasper Smit

In Nederland bevissen Jasper Smit en zijn vismaat Niek graag de uitgestrekte randmeren en ook in Frankrijk gaat hun voorkeur uit naar groot water. Ze richten hun pijlen op een mooi stuwmeer met in de nabije omgeving putten, kanalen en zelfs een rivier. Als dit niet goed komt…

SPM59 74 75 Jasper Smit

Verandering van spijs Jos van Dalum

De rig die Jos van Dalum hoofdzakelijk gebruikte, is een combi rig met een lengte van ongeveer vijftien centimeter. Hij maakte hem van gecoat onderlijnmateriaal, een anti eject haak en krimpkous of kant-en-klare line aligner. Twee jaar geleden gebeurde er echter iets waardoor Jos anders tegen rigs ging aankijken.

SPM59 82 83 Jos van Dalum

Nauwkeuriger vissen Lee Morris

Fox consultant Lee Morris haalt altijd het maximale uit zijn visserij. Door nauwkeuriger te vissen, belanden er simpelweg meer karpers in het landingsnet. Lee heeft een aantal tips waar iedere karpervisser zijn voordeel mee kan doen.

SPM59 90 91 Lee Morris

Drijvend succes Elliot Gray

De normale manier van karpervissen kan soms een beetje saai zijn. Urenlang wachten op een aanbeet is namelijk niet het spannendste tijdverdrijf. Vissen aan de oppervlakte is een ander verhaal en Elliot Gray weet dat als geen ander.

SPM59 94 97 Elliot Gray

Rigs nader bekeken Niko Vervaet (fotografie Nico Vereecken)

 Zowel beginnende als ervaren karpervissers zijn continu op zoek naar verbeteringen van hun onderlijn. Is dat mogelijk? Volgens expert Niko Vervaet wel degelijk. In dit artikel geeft de technisch zeer vaardige Niko goede uitleg over rigs en de goede lezer zal daar absoluut zijn voordeel mee doen.

SPM59 100 101 Niko Vervaet

Secret Garden Steve Briggs

Steve Briggs heeft al veel mooie wateren bevist, maar daarvan waren er maar weinig zo idyllisch als Secret Garden. Dit sprookjesachtige water ligt in Frankrijk, nabij Limoges.

SPM59 108 109 Steve Briggs

Spiegel Magazine 59 verschijnt omstreeks 14 juni

Laatste 2 uitgaven

Banner
Banner

Advertenties

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner